Чланови Краљеве омладине, подмлатка удружења Краљевина Србија, из Београда били су 24. маја 2018. гости амбасаде Краљевине Данске.

    

Нашу делегацију су примили виши саветник амбасадора Краљевине Данске, госпођа Мариен Гаде Топак и студент асистент у амбасади, госпођица Неда Ђачић. Са представницима данске амбасаде разговарали смо о настанку, досадашњем раду и циљевима Удружења Краљевина Србија и упознали их са активностима Краљевске породице у којима су учествовали и наши чланови.

Госпођа Гаде Топак нам је говорила о положају Краљевине Данске међу осталим краљевинама Европе и државама чланица Европске уније, као и о сличностима и разликама Краљевине Данске и осталих краљевина Европе. Такође нас је и упознала са историјом ове земље и краљевске породице и начином на који су се држава и друштво мењали у току последњих деценија, наводећи да Данска на свом успеху може да захвали и тиме што људи верују једни другима и солидаришу се међусобно, што даје веома добар пример како одређено друштво може напредовати. Објаснила нам је у којој мери и на који начин, монархија доприноси развоју једне државе каква је Данска, о њиховом односу са суседним краљевинама и осталим државама Европе.

Такође је додала и да је веома задовољна и захвална, што има прилику да борави баш у Србији, где су дани сунчани и трају дуже него у Данској, иако она важи за једну од земаља у којој су људи најсрећнији.

Удружењу Краљевина Србија и Краљевској породици је пожелела много среће у даљем раду, уз наду да ћемо у будућности остварити велики број заједничких пројеката.

   

Галерија слика – ЛИНК