19.7.2018. Ниш- Након ручка Њихова Краљевска Височанства упутила су се на представу „И на том путу где су многи пали“ у Дому војске, где су чланови и пријатељи удружења Краљевина Србија из Ниша, студенти Филозофског факултета на челу са проф. др. Божицом Младеновић, а уз благодарност генерала Милосава Симовића, који је уступио Дом војске за ову прилику, извели јако потресну представу која говори о тежини бугарске окупације и свему ономе што су мајке и жене морале да прођу у том периоду, чувајући децу и чекајући своје мужеве да се, као ослободиоци, врате из рата и скину окове са њихових домова.

Представа је посвећена српској хериони Даници Марковић која је била симбол те борбе. Представа је оставила јак утисак на све присутне и овог приликом желимо још једном да се захвалимо младим уметницима и професорки Божици на изванредној представи и труду који су уложили.

Након представе Њихова Краљевска Височанства упутила су се у кафе „Вожд“ у коме је организована хуманитарна журка овим поводом, где су сви присутни уживали у доброј свирци и лепом проводу. Изузетно љубазни и срдачни домаћини поклонили су, у име власника и свих запослених кафеа „Вожд“, торту са амблемом ЊКВ Престолонаследника Александра и уручили је Краљевском пару да је понесу и предају Његовом Величанству као рођендански поклон.

Целу галерију сликапогледајте ОВДЕ