Чланови Удружења Краљевина Србија су и ове године на Видовдан били са нашим народом на Косову.

   

У петак, 28. јуна , на Видовдан, чланови нашег Удружења су присуствовали свечаности поводом Дана општине Ранилуг на Косову и Метохији. Били су на Литургији у Храму Светог Архангела Михаила у Великом Ропотову, а потом су узели учешће и у празничној Литији кроз место.

Велика част нашој делегацији је указана присуством свечаној седници Скупштине општине Ранилуг, где је потпредседник Управног одбора, г. Андрија Шошић у име Удружења поздравио све присутне.

Након тога су наши чланови са домаћинима посетити Прилепац, родно место Кнеза Лазара, где је овогодишњи кум г. Мирослав Смрзлић, члан Удружења из Сремске Митровице, са свештенством пререзао Славски колач.

У вечерњим часовима делегација Удружења Краљевина Србија је са осталим уваженим званицама присуствовала и централној прослави Видовдана у Косовском Поморављу, 19. културно-спортској манифестацији „Видовданске свечаности“, на спортском терену Основне школе “Трајко Перић” у Великом Ропотову.

Током свечаности г. Андрија Шошић је као специјални изасланик прочитао поздравно писмо ЊКВ Престолонаследника Александра упућено грађанима Косовског Поморавља.

Раније пре тога током посете манастиру Драганац, председник Извршног одбора г. Предраг Меденица је братству уручио лични поклон Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра, уз поруку да је сав српски народ на Косову и Метохији свакодневно у мислима и молитвама свих чланова Краљевске породице Карађорђевић.

Организатор пута је био г. Драган Божић, председник Градског одбора Удружења Краљевина Србија у Сремској Митровици.

Удружење Краљевина Србија се посебно захваљује челницима Града Сремске Митровице на подршци путу на Косово и Метохију.

   

Галерија слика – ЛИНК

   

KS na Kosovu (25)