U nedelju 20.10.2019. u selu Riljac, Opština Trstenik, održan je četvrti Četnički sabor.Udruženje Kraljevina Srbija, sada već tradicionalno prisustvuje ovom lepom događaju u selu podno Levča.

   

Delegacija KS iz Rasinskog okruga, predvođena potpredsednikom Izvršnog odbora Udruženja, g. Dejanom Bogdanovićem, a koju su činili predsednik OO Ćićevac, g. Novica Milićević, predsednik OO Aleksandrovac, g Aleksandar Radović i stalni član GO Kruševac, g. Aleksandar Jovanović prisustvovali su u jutarnjim časovima liturgiji u crkvi Svetog Romana u Riljcu.

Nakon liturgije, ispred same crkve, gde se nalazi spomenik borcima Blagotinskog odreda JVuO, služen je parastos i upaljene su sveće za pokoj duše stradalim borcima ovog kraja.

Kulturno umetnički program je nastavljen paradom narodnih nošnji i četničkih uniformi, gde je žiri birao najlepšu uniformu, narodnu nošnju i šubaru. Jedno vredno priznanje osvojila je i uniforma našeg Novice Milićevića iz Stalaća.

Ovoj narodnoj manifestaciji i riznici narodnog stvaralaštva, prisutvovali su svi viđeniji ljudi iz ovog kraja, tako da su svoje umeće i talenat predstavili pisci, frulaši, guslari, lokalni istoričari, glumci.
Svojim prisustvom, postrojavanjem jedinice i defileom uniformi, učestvovao je i Ravnogorski pokret na čelu sa predsednikom, g. Predragom Bogićevićem.

Zhvaljujemo se domaćinima, našim članovima, Ivanu Markoviću, Vladi Todoroviću kao i svešteniku Vladimiru Trošiću na ukazanom izuzetnom gostoprimstvu.

   

Galerija slika – LINK