У суботу 8. септембра 2018. на платоу испред Месне заједнице Блок Б у Сремској Митровици одржан је шести по реду „Дечији дан“. Организатори ове престижне манифестације, поред Месне заједнице Блок Б, су били Град Сремска Митровица, Удружење Краљевина Србија и Завичајно удружење Мањача.

   

У преподневним сатима је одржан спортски програм а у поподневним музички.

По речима г. Драгана Божића, председника Месне заједнице Блок Б и првог човека Удружења Краљевина Србија за овај град, у програму је учешће узело око 700 деце, што је највише до сада.

За свако дете учесника обезбеђен је слатки пакет, и то ову манифестацију чини јединственом.

„Посебно смо задовољни што ове године имамо прилику да угостимо и децу из Тузле, за које смо припремили и посебан програм за упознавање знаменитости Сремске Митровице, и надамо се да је ово почетак једног лепог пријатељства.“ рекао је Божић и додао : „Данас смо се сетили и два наша велика пријатеља Градимира Микића и Саше Алексића, челника Општине Ранилуг на Косову и Метохији, који су прошле године трагично настрадали управо долазећи на „Дечији дан“ у Сремској Митровици. Жао нам је што због сложене ситуације деца из ове братске Општине нису магла данас да буду са нама, али се надамо да ће догодине поново малишани из Ранилуга бити наши гости. „

Свој допринос у организацији“ Дечијег дана“ је дала и Војска Србије а скуп су Благословили свештеници Српске православне цркве.

Свечаном отварању Дечијег дана је присуствовао и потпредседник Извршног одбора Удружења Краљевина Србија за Војводину г. Предраг Меденица.

   

Галерија слика – ЛИНК

   

Deciji dan (5)