U subotu 8. septembra 2018. na platou ispred Mesne zajednice Blok B u Sremskoj Mitrovici održan je šesti po redu „Dečiji dan“. Organizatori ove prestižne manifestacije, pored Mesne zajednice Blok B, su bili Grad Sremska Mitrovica, Udruženje Kraljevina Srbija i Zavičajno udruženje Manjača.

   

U prepodnevnim satima je održan sportski program a u popodnevnim muzički.

Po rečima g. Dragana Božića, predsednika Mesne zajednice Blok B i prvog čoveka Udruženja Kraljevina Srbija za ovaj grad, u programu je učešće uzelo oko 700 dece, što je najviše do sada.

Za svako dete učesnika obezbeđen je slatki paket, i to ovu manifestaciju čini jedinstvenom.

„Posebno smo zadovoljni što ove godine imamo priliku da ugostimo i decu iz Tuzle, za koje smo pripremili i poseban program za upoznavanje znamenitosti Sremske Mitrovice, i nadamo se da je ovo početak jednog lepog prijateljstva.“ rekao je Božić i dodao : „Danas smo se setili i dva naša velika prijatelja Gradimira Mikića i Saše Aleksića, čelnika Opštine Ranilug na Kosovu i Metohiji, koji su prošle godine tragično nastradali upravo dolazeći na „Dečiji dan“ u Sremskoj Mitrovici. Žao nam je što zbog složene situacije deca iz ove bratske Opštine nisu magla danas da budu sa nama, ali se nadamo da će dogodine ponovo mališani iz Raniluga biti naši gosti. „

Svoj doprinos u organizaciji“ Dečijeg dana“ je dala i Vojska Srbije a skup su Blagoslovili sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

Svečanom otvaranju Dečijeg dana je prisustvovao i potpredsednik Izvršnog odbora Udruženja Kraljevina Srbija za Vojvodinu g. Predrag Medenica.

   

Galerija slika – LINK

   

Deciji dan (5)