Представници повереништва Ћићевац Удружења Краљевина Србија донирали су 20. јула 2016. године Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Ћићевцу и Основној школи „Војвода Пријезда“ у Сталаћу по 400 књига.

   

Књиге су уручили повереник за Општину Ћићевац Удружења Краљевина Србија господин Драган Чапкуновић, представник Краљеве омладине господин Страхиња Чапкуновић и члан удружења господин Славољуб Љубисављевић.

Донација је део акције Српске академије наука и уметности „Милион књига за Србију“, а која се реализује преко Музеја књига и путовања и Удружења „Адлигат“ из Београда. Реч је о разноврсним монографским и серијским публикацијама. Монографске публикације су из историје, других друштвених наука, српског језика и теорије књижевности. Поменуте публикације биће од велике користи ђацима и наставницима.

Чланови Удружења „Краљевина Србија“ на челу са повереником касније су се упутили у манастир Св. Архангела на прелепој и питомој Мојсињској Светој Гори.

Овом приликом посебно се захваљујемо господи Бранку и Виктору Лазићу, Стојану Предовићу и Дарку Вукићевићу за помоћ у реализацији ове акције.

   

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ