Predstavnici povereništva Ćićevac Udruženja Kraljevina Srbija donirali su 20. jula 2016. godine Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Ćićevcu i Osnovnoj školi „Vojvoda Prijezda“ u Stalaću po 400 knjiga.

   

Knjige su uručili poverenik za Opštinu Ćićevac Udruženja Kraljevina Srbija gospodin Dragan Čapkunović, predstavnik Kraljeve omladine gospodin Strahinja Čapkunović i član udruženja gospodin Slavoljub Ljubisavljević.

Donacija je deo akcije Srpske akademije nauka i umetnosti „Milion knjiga za Srbiju“, a koja se realizuje preko Muzeja knjiga i putovanja i Udruženja „Adligat“ iz Beograda. Reč je o raznovrsnim monografskim i serijskim publikacijama. Monografske publikacije su iz istorije, drugih društvenih nauka, srpskog jezika i teorije književnosti. Pomenute publikacije biće od velike koristi đacima i nastavnicima.

Članovi Udruženja „Kraljevina Srbija“ na čelu sa poverenikom kasnije su se uputili u manastir Sv. Arhangela na prelepoj i pitomoj Mojsinjskoj Svetoj Gori.

Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo gospodi Branku i Viktoru Laziću, Stojanu Predoviću i Darku Vukićeviću za pomoć u realizaciji ove akcije.

   

Celu galeriju slika pogledajte OVDE