Удружење Краљевина Србија и АНРМ (Асоцијација монархиста Румуније) ће 11. јуна 2017. у Темишвару одиграти ревијалну фудбалску утакмицу у част 95. година од венчања Краља Александра Првог и Краљице Марије и прве међународне утакмице коју је Краљевина Румунија у ту част одиграла у Београду против Краљевине СХС, 8. јуна 1922. године.

   

Утакмица се одиграва под покровитељством Краљевских породица Румуније и Србије, Фудбалског савеза Румуније и Политехничког универзитета у Темишвару, у присуству ЊКВ Принца Радуа од Румуније.

Утакмици пријатељства наша два народа присуствоваће велики број чланова АНРМ, представници Савеза Срба у Румунији и грађани Темишвара у коме је српска заједница изузетно заступљена, као и преко 150 чланова удружења Краљевина Србија који ће доћи из одбора широм Србије.

Утакмици ће започети интонирањем оригиналних химни Краљевине Србије и Румуније а почетни ударац ће извести ЊКВ Принц Раду од Румуније.

Удружење Краљевина Србија биће представљено на највишем нивоу почевши од председника, чланова Управног одбора и председника и чланова Извршног одбора, који ће и учествовати у утакмици.

Првих 10 минута утакмице биће одиграно у дресовима са именима играча који су 1922. године представљали репрезентацију а које ће у њихову част носити играчи – чланови удружења.

Наши фудбалски репрезентативци те 1922. године били су: Драгутин Фридрих, Андрија Кујунџић, Јарослав Шифер, Стјепан Штерк, Артур Дубравчић, Рудолф Рупец, Драгутин Бабић, Бранко Зинаја, Емил Першка, Владимир Винек и Иван Шојат.

Након тога, дресови ће бити размењени за успомену на овај велики догађај. Играчи ће наставити у дресовима Краљевине Србије и Румуније специјално направљеним за ову прилику.

Трофеј победнику Краљевског Купа пријатељства и медаље доделиће легендарни румунски репрезентативац и играч Темишвара Џеки Јонеску.

Након тога делегација Удружења Краљевина Србија обићи ће канцеларију Савеза Срба у Румунији и Српске православне цркве и провести пријатно вече у овом великом пријатељском граду.

Сутрадан, делегација удружења положиће венац на Српском војничком гробљу у Араду, где се налазио велики логор Аустроугарске у коме је било интернирано 15.000 Срба и где је страдало њих око 4500.