Gradski odbor Subotica Udruženja Kraljevina Srbija u saradnji sa Dečjim pozorištem iz Subotice, organizovao je u subotu 8. februara 2014. godine humanitarnu akciju za devetogodišnju Biljanu Stojković, u okviru koje je u Dečjem pozorištu izvedena predstava „Pepeljuga“, a nakon koje je organizovan kraljevski bal za male prinčeve i princeze.

 

[slideshow id=107]

U okviru ove humanitarne akcije, GO Subotica Udruženja Kraljevina Srbija i Dečje pozorište su sakupili ukupno 110.425,00 dinara za lečenje male Biljane!

Devetogodišnja Biljana Stojković je pre dve godine obolela od osteosarkoma, odnosno raka kostiju. Devojčica je do sada bila na 17 hemoterapija, a u međuvremenu je operisana na Institutu za majku i dete u Beogradu, gde je urađena transplantacija kosti potkolenice, nakon koje se bolest vratila.

 

Neuspešno lečenje je završeno amputacijom noge, nakog čega su Biljanini roditelji kontaktirali Nacionalni institut za maligne bolesti u Milanu, koji omogućava manji broj hemoterapija i kraći period lečenja. Troškovi tromesečnog lečenja na ovoj klinici su 16.700 evra, a roditeljima je potreban i novac kojim bi pokrili troškove puta, smeštaja i boravka u Milanu. Iz tog razloga Biljanini roditelji pokušavaju da prikupe 20.000 evra, kako bi se što pre uputili u Milano. Majka devojčice ističe da lekari insistiraju na tome da Biljana sve vremem lečenja bude pod nadzorom lekara u Milanu.

Gradskog odbora Subotica Udruženja Kraljvina Srbija je pokrenuo inicijativu za prikupljanje pomoći u decembru 2013, tako da je odatle došla i ideja za ovaj događaj.

Svi oni koji žele da pomognu Biljani mogu dati novčani prilog u jednu od kutija u kojima se skupljaju novčani prilozi na više mesta u gradu, a takođe to mogu učiniti i uplatom na:

Dinarski račun: 205-9011005317783-88 

Devizni račun: RS35205903102025664327