Povereništvo Austrija Udruženja Kraljevina Srbija organizovalo je humanitarno veče za pomoć u lečenju Stefana Perendije, 9. decembra 2018. u restoranu Peperoncino u Beču.

    

Događaju je prisustvovalo oko 40 ljudi, a posebno se zahvaljujemo resoranu Peperoncino, koji je donirao 20 posto od svojih prihoda za pomoć Stefanu, kao i muzičarima: Ninu, Nikoli, Filipu i Nestoru, koji su se odrekli svoje zarade.

Ukupno je sakupljeno 85.629 dinara koji su uplaćeni na račun fondacije „Budi human“.

   

Galerija slika – LINK

   

Stefan Perendija je oboleo od Hodgkin limfoma tipa NLPL. Pre uspostavljanja dijagnoze Stefan je vodio miran život, bio je u radnom odnosu, posvećen obavezama, sa mnogobrojnim interesovanjima i planovima za budućnost.

Prvi simptomi bolesti koji su se javili maja 2017. godine bili su bol u levom ramenu i uvećane limfne žlezde na vratu. Nakon brojnih lekarskih pregleda i bezuspešnih biopsija, u novembru 2017. godine postavljena je tačna dijagnoza. Usledilo je 12 hemioterapija a zatim još 20 zračnih terapija. PET skener koji je urađen u oktobru 2018. godine, posle svih primenjenih terapija, dao je poražavajuće rezultate, koji nažalost govore da je bolest i dalje veoma aktivna.

Neophodno je brzo reagovati jer jedinu šansu za Stefanov oporavak pruža autologa transplatacija matičnih ćelija iz periferne krvi i lekovi iz grupe Checkpoint inhibitora. Ovaj vid terapije, sa velikim procentom uspešnosti, moguće je sprovesti u Nemačkoj, pri čemu je za lečenje i boravak potrebno prikupiti značajan iznos novčanih sredstava. S tim ciljem, porodica i prijatelji pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za lečenje kako bi Stefanu dali šansu za izlečenje i povratak normalnom načinu života.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu Stefanu mogu to uraditi preko fondacije „Budi human“ – slanjem SMSa sa sadržinom 567 na broj 3030.

Detalje za uplate na račun i e plaćanje pogledajte na sajtu Fondacije – LINK