28. јануара 2017. на Краљевском Двору одржана је IX редовна светосавска изборна Скупштина Удружења Краљевина Србија.

   

Скупштини су присуствовали чланови, делегати и пријатељи Удружења из целе Србије, а посебну част су нам својим присуством учинили Њ.К.В. Принцеза Љубица Карађорђевић, уважени представници саветодавних тела круне г. Драгомир Ацовић, г. Предраг Марковић и г. Зоран Живановић, као и г. Радош Бајић, велики пријатељ Удружења.

Свечани део седнице је отворен химном Боже правде у извођењу господина Николе Мијовића, а потом је прочитано поздравно писмо Покровитеља Удружења, Њ.К.В. Престолонследника Александра. Како Њихова Краљевска Височанства због претходних обавеза нису тренутно у земљи, Патрон је овим путем поздравио скупштинске делегате из свих одбора и повереништава Удружења и пожелео им срећан и успешан рад. „Имам част да Вас поново поздравим у дому Краљевске породице поводом ваше годишње скупштине. Претходна година била је пуна изазова који су већим делом савладани, на чему вам честитам. Желим да радите заједо, као тим, и будите узор и младим и старијим генерацијама у Србији, удружењима грађана и политичким организацијама.“ – поручио је Престолонаследник Александар.

Потом је емитован филм о активностима Удружења у претходном периоду, а извештај о урађеном у претходном периоду је поднео председник Удружења, господин Марио Мајсторовић,

Свечани део је настављем доделом звања почасног члана Удружења господи Драгомиру Ацовићу, Матији Бећковићу и Радошу Бајићу, након чега су господа Ацовић и Бајић поздравили присутне.

Skupstina

Похвалнице за успешан рад су добили и истакнути одбори и појединци, чланови Удружења и то: одбори – Ариље, Београд, Инђија, Коцељева, Краљево, Ниш, Смедеревска Паланка, Шабац, Суботица и господа Бранислав Стојковић, Драган Павловић, Милош Стојадиновић, Момир Стојковић, Никола Плавшић, Немања Анђелковић и Стефан Милановић. Посебну захвалницу је добио г. Срба Јовановић.

Потом се прешло на радни део седнице у коме је изабрано ново руководство Удружења Краљевина Србија.
За председника Удружења изабран је господин Марио Мајсторовић.
Чланови Управног одбора су:

Потпредседник – госпођица Бранислава Драгутиновић (шеф ПР и маркетинг тима)

Потпредседник – господин Саша Шушић ( координатор извршних послова)

Генерални секретар – госпођица Јелена Будимировић (шеф секретаријата)

Члан – господин Стефан Милановић ( шеф Краљевске волонтерске службе)

Члан – господин Андрија Шошић ( шеф Канцеларије за односе са Двором)

Члан – господин Љубомир Радојловић

Изабран је и председник Извршног одбора Удружења, а ту функцију ће обављати господин Урош Парезановић.

Надзорни одбор ће сачињавати господа Слободан Драгутиновић, Владимир Ковачевић и Радомир Ивановић.

Статутарну комисију чине господа Жељко Љубанић, Срђан Перић и Никола Грбић.

Након тога, изнети су предлози и смернице о будућим активностима Удружења, као и планови за наредни период, и вера да ћемо пребродити све изазове до остварења нашег коначног циља – васпостављања Краљевине Србије!

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ

   

Skupstina 2