28. januara 2017. na Kraljevskom Dvoru održana je IX redovna svetosavska izborna Skupština Udruženja Kraljevina Srbija.

   

Skupštini su prisustvovali članovi, delegati i prijatelji Udruženja iz cele Srbije, a posebnu čast su nam svojim prisustvom učinili Nj.K.V. Princeza Ljubica Karađorđević, uvaženi predstavnici savetodavnih tela krune g. Dragomir Acović, g. Predrag Marković i g. Zoran Živanović, kao i g. Radoš Bajić, veliki prijatelj Udruženja.

Svečani deo sednice je otvoren himnom Bože pravde u izvođenju gospodina Nikole Mijovića, a potom je pročitano pozdravno pismo Pokrovitelja Udruženja, Nj.K.V. Prestolonslednika Aleksandra. Kako Njihova Kraljevska Visočanstva zbog prethodnih obaveza nisu trenutno u zemlji, Patron je ovim putem pozdravio skupštinske delegate iz svih odbora i povereništava Udruženja i poželeo im srećan i uspešan rad. „Imam čast da Vas ponovo pozdravim u domu Kraljevske porodice povodom vaše godišnje skupštine. Prethodna godina bila je puna izazova koji su većim delom savladani, na čemu vam čestitam. Želim da radite zajedo, kao tim, i budite uzor i mladim i starijim generacijama u Srbiji, udruženjima građana i političkim organizacijama.“ – poručio je Prestolonaslednik Aleksandar.

Potom je emitovan film o aktivnostima Udruženja u prethodnom periodu, a izveštaj o urađenom u prethodnom periodu je podneo predsednik Udruženja, gospodin Mario Majstorović,

Svečani deo je nastavljem dodelom zvanja počasnog člana Udruženja gospodi Dragomiru Acoviću, Matiji Bećkoviću i Radošu Bajiću, nakon čega su gospoda Acović i Bajić pozdravili prisutne.

Skupstina

Pohvalnice za uspešan rad su dobili i istaknuti odbori i pojedinci, članovi Udruženja i to: odbori – Arilje, Beograd, Inđija, Koceljeva, Kraljevo, Niš, Smederevska Palanka, Šabac, Subotica i gospoda Branislav Stojković, Dragan Pavlović, Miloš Stojadinović, Momir Stojković, Nikola Plavšić, Nemanja Anđelković i Stefan Milanović. Posebnu zahvalnicu je dobio g. Srba Jovanović.

Potom se prešlo na radni deo sednice u kome je izabrano novo rukovodstvo Udruženja Kraljevina Srbija.
Za predsednika Udruženja izabran je gospodin Mario Majstorović.
Članovi Upravnog odbora su:

Potpredsednik – gospođica Branislava Dragutinović (šef PR i marketing tima)

Potpredsednik – gospodin Saša Šušić ( koordinator izvršnih poslova)

Generalni sekretar – gospođica Jelena Budimirović (šef sekretarijata)

Član – gospodin Stefan Milanović ( šef Kraljevske volonterske službe)

Član – gospodin Andrija Šošić ( šef Kancelarije za odnose sa Dvorom)

Član – gospodin Ljubomir Radojlović

Izabran je i predsednik Izvršnog odbora Udruženja, a tu funkciju će obavljati gospodin Uroš Parezanović.

Nadzorni odbor će sačinjavati gospoda Slobodan Dragutinović, Vladimir Kovačević i Radomir Ivanović.

Statutarnu komisiju čine gospoda Željko Ljubanić, Srđan Perić i Nikola Grbić.

Nakon toga, izneti su predlozi i smernice o budućim aktivnostima Udruženja, kao i planovi za naredni period, i vera da ćemo prebroditi sve izazove do ostvarenja našeg konačnog cilja – vaspostavljanja Kraljevine Srbije!

Celu galeriju slika pogledajte OVDE

   

Skupstina 2