Алекса Деновић, капитен наших пријатеља из Краљевског клуба америчког фудбала „Краљевске круне“ из Краљева,тима који је под патронатом Њ.К.В. Принца Александра, је као један од најталентованијих младих играча био изабран од Међународне федерације америчког фудбала (ИФАФ), у Тим света, који је 31. јануара игра утакмицу против репрезентације Америке на стадиону НФЛ тима Далас Каубоји у Тексасу. Алекса је и у  Америци са поносом на реверу носио значку са логоом Њ.К.В. Престолонаследника Александра!

    

2

Алекса је на утакмици стартовао у одбрани на позицији корнербека, а касније је играо и сејфтија, где се одлично показао током утакмице са шест обарања и једном пресеченом лоптом, што је одлична статистика.

Иако је Тим света водио до пред сам крај, ипак је национални тим колевке овог спорта на крају славио разултатом 22:15. Но и поред тога, одлична игра младог Србина из Краљева је била веома запажена код Америчких скаута, тако да је Деновић добио понуде да играчку каријеру настави на колеџ тимовима у САД.

 3

На фотографијама можете видети Алексу Деновића на видео-скрину АТ&Т стадиона током утакмице у Даласу, као и са Краљевском значком пред свечани пријем спортиста у Америци.

Овде можете видети снимак утакмице, Алекса Деновић#30: https://www.youtube.com/watch?v=vwmN2nPYMDQ

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/7U769b