Чланови Удружења Краљевина Србија помогли су и ове године канцеларији Краљевског Двора у организацији пријема за више од 600 најбољих матураната средњих школа из Србије и Републике Српске који осамнаесту годину за редом организују Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, у Белом Двору на Дедињу.

   

Свака средња школа у Србији и Републици Српској бира ђака генерације, коме Фондација за образовање и културу ЊКВ Престолонаследника Александра додељује похвалницу и поклон у знак признања за изузетне резултате постигнуте у средњој школи.

Честитам вам на великом успеху и желим вам да и даље будете најбољи у будућности. Ви сте будућност Србије и Републике Српске. Будите поносни на знање које сте стекли и ставите га у службу наше земље и свих њених грађана“ – истакао је Престолонаследник у свом говору.

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар захвалио се на великој помоћи партнерима у овом пројекту – компанијама NCR Corporation и Link Group.

NCR активно улаже у развој и побољшање услова за образовање младих, тако да бројни таленти наше земље могу да наставе своје образовање и остваре успех у својој земљи. Пружањем помоћи најбољим средњошколцима желимо да пружимо добар пример подршке младим људима који представљају будућност наше земље“, објаснио је генерални директор корпорације NCR у Србији Стефан Лазаревић.

Помоћ у организацији овог догађаја пружили су саобраћајна полиција и Војномедицинска академија, компанија Coca Cola, хор Апостолске хришћанске цркве из САД, волонтери из удружења Краљевина Србија и студенти Link Group академије.

Свечаности су присуствовали Њ.Е. г. Младен Шарчевић, министар образовања, науке и технолошког развоја, Њ.Е. г-ђа Наталија Тривић, министарка просвете и културе Републике Српске, г. Стефан Лазаревић, генерални директор NCR корпорације у Србији, г-ђа Милица Зорић, директорка маркетинга Link Group, академик Милован Данојлић, члан Крунског савета, као и бројне друге личности из света културе, уметности и науке.

Најбољи матуранти свих средњих школа у Србији и Републици Српској били су задовољни што ће компанија Link Group доделити 30 стипендија за њихову престижну IT академију. Додела стипендија ће се одржати у септембру у Белом Двору.

   

Галерија слика – ЛИНК

   

Prijem maturanti (14)