20. јуна 2019. у сали Народне библиотеке „Филип Вишњић“ у Бијељини, представљена је књига „Српска историја“, аутора др Чедомира Антића, члана Крунског савета. Промоцију је организовало Удружење Краљевина Србија у сарадњи са управом Библиотеке.

   

Професор Антић је присутнима описао процес настанка ове књиге, али и мотиве који су га подстакли да напише дјело. Након тога се надовезао на проблеме с којима се домаћа историографија и друштво у цјелини сусрећу данас. У стилу врсног предавача и као неко ко лично познаје главне актере политичке сцене у Србији Антић је присутнима објаснио и ток политичких процеса у Србији. За разлику од критизера који не предлажу рјешења професор је предложио начин на који бисмо могли превазићи политичке проблеме данашњице, али и указао на грешке које су чињене у прошлости.

Удружење Краљевина Србија са поносом истиче чињеницу да је ово још само један у низу културних догађаја које смо организовали и поклонили нашем граду. Љубитељи писане ријечи и науке о прошлости су заиста били у прилици да уживају.

   

Галерија слика – ЛИНК