U subotu 30.novembra 2019.godine, u sportskom centru „Slodes“ u Beogradu je održan prvi humanitarni Turnir „Kup Kralja“ sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića deci iz beogradskog Prihvatilišta. Svoju humanost su pokazale ekipe specijalne jedinice „Kobre“, reprezentacije novinara Srbije i Udruženje Kraljevina Srbija.

  

Pre početka samog turnira pročitano je pozdravno pismo NjKV Prestolonaslednika Aleksandra koji se prihvatio da bude pokrovitelj ove manifestacije.

Ispred ekipe Novinara Srbije okupljenima se obratio g. Predrag Marković nekadašnji predsednik Narodne skupštine Republike Srbije i biši Ministar kulture. Nakon prve utakmice okupljenima se obratila i gospođa Maja Raković, ispred Biroa za borbu protiv trgovine ljudima.

Na kraju se okupljenima obratio g. Milan Bogojević koji je poručio deci iz prihvatilišta Beograd da su prikupljena dovoljna sredstva i da će im oko Nove godine predstavnici ekipa učesnika turnira zajednički uručiti paketiće i igračke.

Deca iz prihvatilišta su na oduševljenje svih i prisustvala ovom događaju.

Formalni pobednik turnira je ekipa reprezentacije novinara Srbije koja je trijumfovala u oba odigrana meča, čime su i zasližili prestižan pehar koji je kapitenu Milanu Bogojeviću uručio predsednik Udruženja Saša Šušić u ime NjKV Prestolonaslednika Aleksandra. Tom prilikom su i deca iz Prihvatilišta Beograd organizatorima uručila prigodne zahvalnice.

Želja organizatora je da „Kup Kralja“ postane tradicionalan turnir koji će se svake godine održavati u novembru mesecu sa istim ciljem prikupljanja sredstava za decu iz beogradskog Prihvatilišta.

Udruženje Kraljevina Srbija se zahvaljuje svima koji su pomogli da se ova manifestacija uspešno održi a posebna zahvalnost ide vlasniku sportskog centra „Slodes“ na ustupljenoj hali.

  

Galerija slika – LINK