У суботу 30.новембра 2019.године, у спортском центру „Слодес“ у Београду је одржан први хуманитарни Турнир „Куп Краља“ са циљем прикупљања новчаних средстава за куповину новогодишњих пакетића деци из београдског Прихватилишта. Своју хуманост су показале екипе специјалне јединице „Кобре“, репрезентације новинара Србије и Удружење Краљевина Србија.

  

Пре почетка самог турнира прочитано је поздравно писмо ЊКВ Престолонаследника Александра који се прихватио да буде покровитељ ове манифестације.

Испред екипе Новинара Србије окупљенима се обратио г. Предраг Марковић некадашњи председник Народне скупштине Републике Србије и биши Министар културе. Након прве утакмице окупљенима се обратила и госпођа Маја Раковић, испред Бироа за борбу против трговине људима.

На крају се окупљенима обратио г. Милан Богојевић који је поручио деци из прихватилишта Београд да су прикупљена довољна средства и да ће им око Нове године представници екипа учесника турнира заједнички уручити пакетиће и играчке.

Деца из прихватилишта су на одушевљење свих и присуствала овом догађају.

Формални победник турнира је екипа репрезентације новинара Србије која је тријумфовала у оба одиграна меча, чиме су и заслижили престижан пехар који је капитену Милану Богојевићу уручио председник Удружења Саша Шушић у име ЊКВ Престолонаследника Александра. Том приликом су и деца из Прихватилишта Београд организаторима уручила пригодне захвалнице.

Жеља организатора је да „Куп Краља“ постане традиционалан турнир који ће се сваке године одржавати у новембру месецу са истим циљем прикупљања средстава за децу из београдског Прихватилишта.

Удружење Краљевина Србија се захваљује свима који су помогли да се ова манифестација успешно одржи а посебна захвалност иде власнику спортског центра „Слодес“ на уступљеној хали.

  

Галерија слика – ЛИНК