На Велики четвртак, 17. Априла 2014. године, у организацији Градског одбора Краљево Удружења Краљевина Србија и клуба америчког фудбала “Royal crowns”, у препуној сали Дома војске у Краљеву је успешно одржан хуманитарни „Васкршњи дечији сабор“ за помоћ седмогодишњем Михајлу Милошевићу.

    

 [slideshow id=144]

Манифестација је замишљена и реализована тако да цела буде посвећена деци и највећем и најрадоснијем хришћанском празнику – Васкрсу. У складу са тим, цео програм су водиле две ученице нижих разреда из једне од краљевачких основних школа, које су подржале и помогле цео догађај.

На почетку програма се присутнима у име Удружења обратио господин Марио Мајсторовић, председник Управног већа, који се у свом говору захвалио свима који су помогли у реализацији ове манифестације и истакао да Удружење увек следи циљ својих покровитеља, Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александра II и Принцезе Катарине и да помаже оне којима је помоћ најпотребнија, као што је то случај и сад са малим Михајлом Милошевићем из Милочаја, коме је новац потребан за операцију очију на клиници „Свети вид“ у Београду.

У оквиру уметничког дела програма, на бини Дома војске су наступала деца из више основних школа, а истовремено су у холу њихови другари фарбали васкршња јаја која суна крају манифестације продавана.

Малишани су рецитовали песме посвећене Васкрсу, а њихови другари из Музичке школе Краљево су извели сплет традиционалних српских песама на фрули. Такође су се публици једном песмом представиле и девојчице из одсека за етно певање.

Ђаци првог разреда су извели кореографију „Пачији плес“ која је измамила искрене осмехе многобројне публике у сали.

Краљевачки песници за децу, Биља Миљковић, Нада Танасковић, Коста Гарић и Милоје Радовић су одрецитовали неколико својих песама, а након њихове поезије, две ученице су отпевале песму „Српкињица једна мала“.

Цео програм је завршен наступом КУД-а „Магнохром“ из Краљева, чији су чланови одиграли Краљево коло и још неколико традиционалних игара из Србије.

Потом је у холу Дома војске организована аукцијска продаја васкршњих јаја. У оквиру целе манифестације, за лечење малог Михајла је прикупљено преко 90.000 динара!

Честитамо Градском одбору Краљево на одлично организованом догађају и надамо се да ће се остварити њихов циљ и да ће ова манифестација постати традиционална и да ће се одржавати сваке године!

Прилог телевизије Ка можете погледати на линку:

Целу галерију слика можете погледати на нашој Фејсбук страни:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.656179904417308.1073741958.221446871223949&type=3

Манифестацију су подржали: Духовни центар “Св. владика Николај Велимировић”, Градска управа Краљева, Туристичка организација Краљево, Управа Дома војске, Народно позориште из Краљева, Уметничка и музичка школа, Предшколска установа Краљево и више основних школа града Краљева. Такође, посебну захвалност дугујемо ђакону Саву Ждеру, потпредседнику Извршног одбора Удружења, који је донирао православне молитвенике који су поклоњени деци учесницима сабора, као и господину Џошу Хепнеру, тренеру „Краљевских Круна“, на донацији примерака Новог завета.