У суботу, 29. јуна 2013, у пуној сали Црквене општине у Вршцу, у присуству и са благословом Његовог Преосвештенства Епископа банатског господина Никанора, свештених лица, факултетских професора, многих утицајних грађана, локалних медија, чланова Друштва српских домаћина, одржана је Оснивачка скупштина Градског одбора Удружења Краљевина Србија у Вршцу.

[slideshow id=31]

Манифестација је започела доласком Њ.П. Владике Никанора у салу и интонирањем изворне верзије химне „Боже правде“. Након краћег обраћања и поздрава присутнима од стране водитеља програма госпођице Анђелије Стојановић и повереника за Вршац господина Предрага Бароша, који су присутнима говорили о досадашњим активностима Удружења, као и о потреби за васпостављањем уставне парламентарне монархије у Србији и свим предностима монархистичког државног уређења, приступило се читању поздравне поруке председника Удружења господина Бојана Старчевића и емитовањем промотивног филма Удружења Краљевина Србија.

Након филма је изведена песме Востани Сербије, а потом се присутнима обратио Његово Преосвештенство Епископ банатски господин Никанор, који је у својој беседи говорио о вези цркве и Краљевске породице, о вези крста и круне, као и о самој монархији, са историјским освртом на времена када је Србија била краљевина. Уследио је коктел на коме су Вршчани имали прилике да попуне приступнице и поразговарају са члановима удружења. Одзив је био одличан и велики број нових чланова је овом приликом приступио Удружењу Краљевина Србија.

После коктела се прешло на радни део седнице у коме су изабрани руководиоци новооснованог одбора. За председника Градског одбора у Вршцу изабран је г-дин Владимир Мартиновић, мастер економије, за потпредседника г-дин Иван Милановић, док је за секретара изабран г-дин Владимир Јовановић. Изабрано је и руководство Краљеве омладине Вршац. За председника КО изабрана је  госпођица Анђелија Стојановић, а за потпредседника г-дин Лука Живојнов. Чланови сталног састава Градског одбора Удружења Краљевина Србија Вршац су господа: Предраг Барош, Горан Пантин, Јован Секулић и Југослав Урошев.

По завршетку изборног дела скупштине, Градском одбору је свечано уручена застава Удружења, а новоизабрано руководство и заслужни појединци су на поклон добили значке Удружења, уз извођење песме „На многаја љета“.

ГО Вршац се посебно захваљује Црквеној општини Вршац, Епархији Банатској и људима окупљеним око Друштва српских домаћина на великој помоћи око успешне организације свечане скупштине.