Удружење Краљевина Србија, у сарадњи са Канцеларијом Владе Републике Србије за Косово и Метохију, поново организује одлазак својих чланова у Метохију и обилазак Високих Дечана, Пећке Патријаршије, Светих Архангела, Богородице Љевишке, Бањске, Велике Хоче, Ораховца и Зочишта, Дечанске винице, као и обилазак Призрена и Призренске богословије. Том приликом ће уручити прикупљену хуманитарну помоћ. Помоћ се углавном састоји од прехрамбених производа, брашна, тестенина, шећера и соли, а обезбеђене су и велике количине одеће.

[slideshow id=32]

Највећи контигент помоћи обезбедио је Краљевски Двор и Престолонаследник Александар II Карађорђевић.
Већина помоћи је већ прикупљена и припремљена а оно што би још могли да урадимо јесте прикупљање кућне хемије и уља у свим одборима нашег удружења који су у могућности да испрате ову акцију.
Полазак из Београда је предвиђен за 20. јул у 05 часова ујутру. Преко Крагујевца, Краљева, Рашке и Косовске Митровице, без већих задржавања, допутовали би до манастира Високи Дечани. После Дечана обишли би Пећку Патријаршију. У вечерњим часовима допутовали би у Велику Хочу где је планирано преноћиште у домовима наших домаћина. 21. јула у 7.30 часова присуствујемо светој литургији у Зочишту, а затим обилазимо Дечанску виницу, подрум вина манастира Дечани. Око 11 часова је планиран полазак у Призрен где ће се обићи Свети Архангели и Богородица Љевишка, као и Призренска богословија, где ће бити уручена хуманитарна помоћ.
Око 15 часова је планиран полазак из Призрена и, у повратку, обилазак манастира Бањска. Повратак је планиран око 18 часова, путем доласка.