Od subote 23. novembra 2013. Udruženje Kraljevina Srbija je bogatije za još jedan lokalni odbor, tog dana održana je osnivačka skupština Opštinskog odbora Plandište.

 [slideshow id=73 ]

Manifestacija je započela intoniranjem izvorne verzije himne „Bože pravde“ i puštanjem promotivnog filma Udruženja. Nakon toga se prisutnima obratio predsednik Izvršnog odbora Udruženja Kraljevina Srbija g-din Mario Majstorović, koji je prisutnima govorio o radu i aktivnostima Udruženja, kao i o potrebi za vaspostavljanjem ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji i svim prednostima monarhističkog državnog uređenja.

Potom se prešlo na radni deo sednice u kome su izabrani rukovodioci novoosnovanog odbora. Za predsednika Opštinskog odbora u Plandištu izabran je g-din Aleksandar Malevski, za potpredsednika g-din Momčilo Bolta, dok je za sekretara izabrana g-đa Marija Lukić. Izabrano je i rukovodstvo Kraljeve omladine Plandište. Za predsednika KO izabrana je  gospodin Dušan Borojević, a za potpredsednika g-din Vasilije Ilić. Članovi stalnog sastava Opštinskog odbora Udruženja Kraljevina Srbija Plandište su gospođa Slavica Cvetičanin i gospoda Vlajko Raković, Vojin Lazarević, Božidar Bućinac, Vasilije Milekić, Milan Reljić i Nenad Obradović.

Po završetku izbornog dela skupštine, Opštinskom odboru je svečano uručena zastava Udruženja, a novoizabrano rukovodstvo je na poklon dobilo značke Udruženja.

Žitelji ovoga mesta priključili su se velikoj porodici srpskih monarhista i predstavljaju još jednu kockicu na velikom mozaiku Kraljevine Srbije.

Čestitamo novoosnovanom odboru uz iskrene želje za uspešan rad!