Суботица је добила одбор Удружења Краљевина Србија!

[slideshow id=72]

Дана 16. новембра 2013. године одржана је свечана конститутивна скупштина градског одбора Удружења Краљевина Србија у Суботици. Упркос чињеници да је догађај био организован на једну од распрострањених слава- Ђурђиц, амфитетар Отвореног универзитета у Суботици био је попуњен гостима, угледним јавним личностима града, свештенством, чланством, и бројним грађанима заинтересованим за тему обнове уставне парламентарне монархије.

Скупштину је отворио председник Удружења, господин Бојан Старчевић, који се обратио окупљенима краћим говором на тему- Зашто је неопходно васпостављање Краљевине Србије.

Културно- уметнички програм, сачињен од низа песама, краћих филмских документарних записа и историјских документа, обогатио је овај свечани скуп.

Досадашњи повереник КС, господин Драган Матовић известио је скуп о делатности КС у Суботици и околини у протеклом периоду, као и о активностима које предстоје. На предлог председника Удружења, господин Драган Матовић је изабран за председника одбора, господин Мирослав Каришик за потпредседника, а госпођа Наталија Матовић за секретара. За председника Краљеве Омладине у Суботици скупштина је изгласала Миљана Оташевића, а за потпредседника Краљеве Омладине госпођицу Јелену Мандић. За сталне чланове одбора изабрани су господа Рајко Јоветић, Љубиша Ђедовић, Владимир Дворнић и Александар Немчев.

Руководство суботичког одбора држи да ће и убудуће радити на ширењу идеје обнове уставне парламентарне монархије у Србији, као неопходном фактору јединства, стабилности и континуитета.

Након свечане седнице је организован пригодан коктел за све госте.

Градски одброр Удружења Краљевина Србија у Суботици захваљује свима који су помогли организацију овог догађаја, а пре свега: Отворениом универзитету Суботица, Пекари Артос, ВВ Влаховић, Хору ОШ „Кизур Иштван“, Музичкој школи у Суботици (Одсек за традиционално певање).