25. септембра 2016. године, на Парцанској коси (близу тромеђе општина Варварин, Трстеник и Крушевац) откривен је споменик потпуковнику Драгутину Кесеровићу, команданту Расинског корпуса Југословенске војске у Отаџбини, а свечаности је присуствовала и делегација Удружења Краљевина Србија.

   

На иницијативу Одреда Четничког покрета из Сталаћа и мештана Парцана, Милутовца и осталих околних села, на Парцанској коси, висоравни где се одвијала одлучна битка између домаћих и страних окупатора и припадника ЈВуО. откривен је и освештан споменик Драгутину Кесеровићу војводи копаоничком и његовој војсци која је положила животе бранећи отаџбину од непријатеља.

Споменик је свечано открио унук Драгутина Кесеровића, професор Александар Галић, који је напоменуо да се његов деда по мајци борио са вером у Бога за бољу и праведну Србију, а да се и данас не зна где се налазе његови посмртни остаци.

Делегацију Удржења Краљевина Србија су чинили г. Андрија Шошић, члан Управног одбора, г. Дарко Вукићевић и г. Владимир Андрејић, представници Месног одбора Лазаревац (код Крушевца).

Након освештавања и полагања венаца, у присуству многобројних делегација из земље и иностранства, скупу се обратио господин Шошић, који је пренео поздраве Њ.К.В. Престолонаследника Александра Карађорђевића, а затим је организаторима поделио пригодне поклоне.

   

Прилог Радио Телевизије Крушевац ЛИНК

   

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ