25. septembra 2016. godine, na Parcanskoj kosi (blizu tromeđe opština Varvarin, Trstenik i Kruševac) otkriven je spomenik potpukovniku Dragutinu Keseroviću, komandantu Rasinskog korpusa Jugoslovenske vojske u Otadžbini, a svečanosti je prisustvovala i delegacija Udruženja Kraljevina Srbija.

   

Na inicijativu Odreda Četničkog pokreta iz Stalaća i meštana Parcana, Milutovca i ostalih okolnih sela, na Parcanskoj kosi, visoravni gde se odvijala odlučna bitka između domaćih i stranih okupatora i pripadnika JVuO. otkriven je i osveštan spomenik Dragutinu Keseroviću vojvodi kopaoničkom i njegovoj vojsci koja je položila živote braneći otadžbinu od neprijatelja.

Spomenik je svečano otkrio unuk Dragutina Keserovića, profesor Aleksandar Galić, koji je napomenuo da se njegov deda po majci borio sa verom u Boga za bolju i pravednu Srbiju, a da se i danas ne zna gde se nalaze njegovi posmrtni ostaci.

Delegaciju Udrženja Kraljevina Srbija su činili g. Andrija Šošić, član Upravnog odbora, g. Darko Vukićević i g. Vladimir Andrejić, predstavnici Mesnog odbora Lazarevac (kod Kruševca).

Nakon osveštavanja i polaganja venaca, u prisustvu mnogobrojnih delegacija iz zemlje i inostranstva, skupu se obratio gospodin Šošić, koji je preneo pozdrave Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, a zatim je organizatorima podelio prigodne poklone.

   

Prilog Radio Televizije Kruševac LINK

   

Celu galeriju slika pogledajte OVDE