Tokom prethodnih dana, brojni odbori Udruženja Kraljevina Srbija ali i svi drugi monarhisti izrazili su svoje oduševljenje i podršku odluci Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra da u Dvorskom kompleksu na Dedinju u Beogradu okupi svoje sinove sa porodicama, Nj.K.V. Princa Naslednika Filipa, Nj.K.V. Princa Petra i Nj.K.V. Princa Aleksandra.

Jedinstvo tri generacije Karađorđevića je od izuzetne važnosti i ključno za budućnost dinastije, ali i najjači simbol stabilnosti, jedinstva i kontinuiteta. Pisma za Njegovo Kraljevsko Visočanstvo stigla su od severa naše zemlje, pa do Vranja i Bujanovca, ali i iz dijaspore. „Ovu odluku smatramo ključnom za budućnost dinastije Karađorđević i ona će dati šansu i mogućnost da se u adekvatnom istorijskom i političkom trenutku obnovi ustavna parlamentarna monarhija u našoj zemlji, na čelu sa monarhom iz dinastije Karađorđević.

Podržavamo i poštujemo sve odluke koje se odnose na promene učinjene u liniji nasleđivanja kao posledicu voljne abdikacije NjKV Princa Naslednika Petra. Princu Nasledniku Filipu, dajemo punu podršku i potporu na ovom zahtevnom položaju od koga zavisi budućnost srpske krune. Članstvo Udruženja Kraljevina Srbija i ja lično, pružamo Vam svu podršku na donošenju ovih važnih odluka i upućujemo Vam iskrene čestitke i pozdrave“, navodi se između ostalog u čestitci koju je u ime celokupne organizacije poslao g. Miloš Pavković, predsednik Udruženja.

„Čestitamo Vam na odluci da okupite svoje sinove i unučiće i živite sa njima u Vašem domu. To je veoma važno za sve nas monarhiste, jer nam uliva nadu u skori povratak Krune na čelo Srbije“, navodi se u poruci stigloj iz Aleksandrovca, a slične reči o skorom povratku Krune na čelo Srbije stigle su i iz Azanje, Bogatića, Kruševca, Kraljeva, Niša, Obrenovca, Smederevske Palanke, Vrnjačke Banje i drugih krajeva Srbije.

„Ubeđeni smo da ste doneli najispravniju moguću odluku, čiji će se značaj tek videti i koja će trasirati put obnovi ustavne parlamentarne monarhije u našoj otadžbini. Vi i članovi Vaše porodice, uvek ćete imati našu podršku.“, stiglo je od monarhista iz Čikaga, SAD.

G. Branislav Tomić Predsednik Udruženja Kraljevina Srbija za Republiku Srpsku, u ime rojalista Bijeljine i ostalih mesta: „Posebno nas raduje činjenica da ćemo po prvi put u našoj istoriji imati tri generacije Karađorđevića u našoj Srbiji u isto vrijeme. Puna podrška u daljem radu Vama i Kraljevskoj porodici od svih članova Udruženja Kraljevina Srbija iz Republike Srpske i mene lično. Drina nije granica!“

„Ljubav i zajedništvo naše dinastije je pokazatelj nama, da sa još većim žarom radimo i istrajemo na putu obnove ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji, na čelu sa naslednim monarhom iz naše dinastije Karađorđević“, reči su koje dele članovi Udruženja iz Bujanovca, Knjaževca, Lajkovca, Petrovca na Mlavi, Požarevca, Surdulice, Vladičinog Hana, Vranja i drugih mesta.

Kraljeva omladina, kao ključni činilac funkcionisanja organizacije, je uz reči podrške, naravno izrazila spremnost da kao i uvek, da svoj doprinos i pomoć Kraljevskom domu i u radosnom događaju, krštenju Nj.K.V. Princeze Marije, ćerke Nj:K.V. Princa Naslednika Filipa i Nj:K.V. Princeze Danice.

„Želim da Vam se neizmerno zahvalim na odluci koju ste doneli u korist vaših sinova i cele kraljevske porodice. Rečima se ne može opisati radost svih nas monarhista i poštovalaca naše voljene dinastije Karađorđević, kao i činjenica da nema veće časti raditi za dobrobit i napredak naše monarhije i naroda u celini“, navodi se u čestitkama članova Upravnog i  Izvršnog odbora i drugih upravnih tela Udruženja.