8. августа 2018. у Царској палати Врана у Софији делегацији Удружења Краљевина Србија указана је изузетна част уприличеним пријемом и састанаком са ЊВ Краљем Симеоном Другим од Бугарске.

   

Делегацију удружења у службеној посети предводио је председник г. Марио Мајсторовић, а чинили су је и чланови управе г. Саша Шушић, г. Андрија Шошић, г. Срђан Ћосић и гђа Александра Љубић.

У једноипочасовном разговору, пријатној и пријатељској атмосфери представљен је рад Удружења Краљевина Србија и искуства, размењена су мишљења и визије монархистичког деловања на националном, али и међународном плану, светске прилике и историјске околности које су довеле до укидања монархија, данашње прилике, искуства Његовог Величанства у политичком деловању у Бугарској од повратка у отаџбину, а на иницијативу наше делегације покренуто је питање сарадње српских и бугарских монархиста, размена позитивних искустава у циљу постизања сарадње ка остварењу коначног циља, обнови монархија у нашим државама.

Њ.В. Краљ Симеон и делегација Удружења су изнели готово идентичне ставове по питању историјских чинилаца, као и могућности које доноси обнова монархија, развоју демократских и грађанских вредности и будуће сарадње у региону и шире.

Уверени смо да је ова посета допринела учвршћивању пријатељских веза и отворила наво поглавље у међусобним односима монархиста који ће бити пример свима осталима.

Његово Величанство нам се захвалило на посети и том приликом нас замолило да пренесемо Његове најтоплије поздраве Престолонаследнику Александру.

   

Галерија слика – ЛИНК