„За почетак, колико год било тешко, моја породица и ја смо то много пута искусили, молим вас, хајде да учинимо наше наслеђе живим. Учинимо га видљивим. Пођимо бар једном годишње до наших манастира на Косову и Метохији.“ – ЊКВ Престолонаследник Александар, Телеграф, 5. новембар 2015. године

   

Удружење Краљевина Србија ће и ове годинe, 12. и 13. августа посетити Косово и Метохију и однети помоћ нашим манастирима и народу који у тешким условима живи у енклавама широм наше јужне покрајине.

Акција прикупљања хуманитарне помоћи која ће се састојати у прехрамбеним производима, кућној хемији, обући, одећи, медицинским помагалима, књигама и школском прибору у одборима удружења широм наше земље трајаће до 7. августа. Сви грађани који желе да се укључе у прикупљање помоћи могу контактирати локални одбор Удружења Краљевина Србија или послати поруку на званичној страници удружења како би добили даља упутства.

Списак и контакте одбора можете наћи на ЛИНКУ 

Током посете ће се обићи Високи Дечани, Пећка Патријаршија, Будисавци, Свети Архангели код Призрена, Призрен, Богородица Љевишка, Призренска богословија, Храм Светог Ђорђа, Грачаница, Газиместан, Прилепац и општина Ранилуг.