У четвртак 27. јуна у Мачванској Митровици делегација Удружења Краљевина Србија предвођена председником Извршног одбора, господином Мариом Мајсторовићем, имала је част да посети дом Александра Чупића, потомка војводе Стојана Чупића, Карађорђеве десне руке – чувеног Змаја од Ноћаја, и том приликом оснује повереништво Удружења у овом месту.

[slideshow id=29]

У прелепом амбијенту старе, традиционалне куће, чланови делегације Удружења су уживали у гостопримству породице Чупић и имали су могућност да из прве руке чују много података о историји ове чувене породице.

 У даљем разговору се причало о циљевима и плановима за будуће активности Удружења, где је нарочито било речи о могућностима рада на подручју Мачванске Митровице. Том приликом је господин Чупић истакао да очекује позитивне реакције својих суграђана на оснивање повереништва у њиховом месту и изразио је уверење да ће оно врло брзо привући велики број нових чланова.

Делегацију Удружења су, поред председника извршног одбора, чинили још и координатор за Шумадијски округ, господин Милован Маринковић, повереник за Сремску Митровицу, господин Милош Дрча и још неколико чланова Удружења Краљевина Србија.