Gradski odbor Udruženja Kraljevina Srbija u Kruševcu organizovao je 13. maja 2018. izuzetno posećeno predavanje sa multimedijalnim sadržajem pod nazivom „U ime naroda – dva veka zatiranja političkih protivnika u Srbiji“.

   

Tribina je održana u predivnom ambijentu velike sale Narodnog muzeja u Kruševcu, a predavač je bio autor izložbe, istoričar, dr Srđan Cvetković, nekadašnji sekretar državne komisije za istraživanje tajnih grobnica nakon 1944. godine. On je napravio uvod i retrospektivu političkih zločina od začetka političkog života u Srbiji nakon sticanja nezavisnosti, pa sve do savremenog doba, stavljajući poseban akcenat na period između 1944. i 1991. godine, tačnije doba socijalističke Jugoslavije.

Govorio je o razmerama političkog progona i ubistava činjenih „u ime naroda“ od strane revolucionarnih komunističkih vlasti, navodeći pritom metodologiju koju su one koristile, a obrazložio je i strukturu tzv. antinarodnih elemenata, prepoznatih od strane komunističkog režima. Posle jednoipočasovnog izlaganja, od prisutne publike dobio je zaslužene aplauze.

Predavanju su, između ostalih, prisustvovali gospodin Mario Majstorović, predsednik Udruženja Kraljevina Srbija, kao i gospodin Goran Vasić, direktor Narodnog muzeja u Kruševcu, kome se i ovom prilikom neizmerno zahvaljujemo na ustupanju veličanstvenog prostora u gradskom muzeju.

   

Galerija slika – LINK

   

U ime naroda KS (8)