Градски одбор Удружења Краљевина Србија у Крушевцу организовао је 13. маја 2018. изузетно посећено предавање са мултимедијалним садржајем под називом „У име народа – два века затирања политичких противника у Србији“.

   

Трибина је одржана у предивном амбијенту велике сале Народног музеја у Крушевцу, а предавач је био аутор изложбе, историчар, др Срђан Цветковић, некадашњи секретар државне комисије за истраживање тајних гробница након 1944. године. Он је направио увод и ретроспективу политичких злочина од зачетка политичког живота у Србији након стицања независности, па све до савременог доба, стављајући посебан акценат на период између 1944. и 1991. године, тачније доба социјалистичке Југославије.

Говорио је о размерама политичког прогона и убистава чињених „у име народа“ од стране револуционарних комунистичких власти, наводећи притом методологију коју су оне користиле, а образложио је и структуру тзв. антинародних елемената, препознатих од стране комунистичког режима. После једноипочасовног излагања, од присутне публике добио је заслужене аплаузе.

Предавању су, између осталих, присуствовали господин Марио Мајсторовић, председник Удружења Краљевина Србија, као и господин Горан Васић, директор Народног музеја у Крушевцу, коме се и овом приликом неизмерно захваљујемо на уступању величанственог простора у градском музеју.

   

Галерија слика – ЛИНК

   

U ime naroda KS (8)