Чланови Удружења Краљевина Србија помогли су организацију и реализацију пријема за ђаке генерације, који традиционално приређује Њ.К.В. Престолонаследник Александар на Белом Двору, а који је одржан 30. јуна 2016 .

   

Петнаести пут за редом Његово Краљевско Височанство наградило је најбоље ученике свих средњих школа у Србији, који су својим великим трудом постигли најбољи успех током свог средњошколског образовања.

Пријему су присуствовали Њ.Е. Министар просвете и културе Републике Српске, г-дин Дане Малешевић и г-дин Млађен Цицварић, директор представништва Републике Српске у Београду, чланови саветодавних тела Круне г-дин Драгомир Ацовић, проф. Никола Моравчевић и г-дин Предраг Марковић.

Свака средња школа у Србији и Републици Српској предлаже ђака генерације међу матурантима, коме Фондација за образовање Престолонаследника Александра уручује диплому и пригодан поклон. као признање за изузетне резултате које су остварили у средњој школи.

На свечаности су говорили Њ.К.В. Престолонаследник Александар, Њ. Е. г-дин Дане Малешевић , министар просвете и културе Републике Српске, г-дин Иван Вујачић, члан УО Еуробанке, г-ђа Душица Бојић, директорка Историјског музеја Србије и г-дин Миња Субота, познати телевизијски аутор.

Престолонаследник се у свом говору захвалио Еуробанци ЕФГ која је била покровитељ овог догађаја, и честитао матурантима на високим достигнућима. Престолонаследник се потом обратио директно ученицима и нагласио: „Драги матуранти, од срца вам честитам на великом успеху и желим вам да наставите да будете најбољи! Ви сте будућност Србије и Републике Српске. Ми смо поносни на вас, а ви будите поносни на знања која сте до сада стекли. Будите поносни на свој вредни рад и таленат и ставите их у службу Отаџбине“.

Ове године Историјски музеј Србије наградиће сваког ученика генерације бесплатном посетом изложби о Михајлу Пупину. Програм је оплеменио и наступ Хора Слависта из Београда.

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар се захвалио и волонтерима који су учествовали у организацији овог величанственог догађаја, компанијама Еуробанка ЕФГ, Кока Кола, Пролом вода, Исхрана продукт Параћин, Историјском музеју Србије, Средњој туристичкој школи Нови Београд, саобраћајној полицији, Војномедицинској академији, жандармерији.

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ