Članovi Udruženja Kraljevina Srbija pomogli su organizaciju i realizaciju prijema za đake generacije, koji tradicionalno priređuje Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar na Belom Dvoru, a koji je održan 30. juna 2016 .

   

Petnaesti put za redom Njegovo Kraljevsko Visočanstvo nagradilo je najbolje učenike svih srednjih škola u Srbiji, koji su svojim velikim trudom postigli najbolji uspeh tokom svog srednjoškolskog obrazovanja.

Prijemu su prisustvovali Nj.E. Ministar prosvete i kulture Republike Srpske, g-din Dane Malešević i g-din Mlađen Cicvarić, direktor predstavništva Republike Srpske u Beogradu, članovi savetodavnih tela Krune g-din Dragomir Acović, prof. Nikola Moravčević i g-din Predrag Marković.

Svaka srednja škola u Srbiji i Republici Srpskoj predlaže đaka generacije među maturantima, kome Fondacija za obrazovanje Prestolonaslednika Aleksandra uručuje diplomu i prigodan poklon. kao priznanje za izuzetne rezultate koje su ostvarili u srednjoj školi.

Na svečanosti su govorili Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar, Nj. E. g-din Dane Malešević , ministar prosvete i kulture Republike Srpske, g-din Ivan Vujačić, član UO Eurobanke, g-đa Dušica Bojić, direktorka Istorijskog muzeja Srbije i g-din Minja Subota, poznati televizijski autor.

Prestolonaslednik se u svom govoru zahvalio Eurobanci EFG koja je bila pokrovitelj ovog događaja, i čestitao maturantima na visokim dostignućima. Prestolonaslednik se potom obratio direktno učenicima i naglasio: „Dragi maturanti, od srca vam čestitam na velikom uspehu i želim vam da nastavite da budete najbolji! Vi ste budućnost Srbije i Republike Srpske. Mi smo ponosni na vas, a vi budite ponosni na znanja koja ste do sada stekli. Budite ponosni na svoj vredni rad i talenat i stavite ih u službu Otadžbine“.

Ove godine Istorijski muzej Srbije nagradiće svakog učenika generacije besplatnom posetom izložbi o Mihajlu Pupinu. Program je oplemenio i nastup Hora Slavista iz Beograda.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar se zahvalio i volonterima koji su učestvovali u organizaciji ovog veličanstvenog događaja, kompanijama Eurobanka EFG, Koka Kola, Prolom voda, Ishrana produkt Paraćin, Istorijskom muzeju Srbije, Srednjoj turističkoj školi Novi Beograd, saobraćajnoj policiji, Vojnomedicinskoj akademiji, žandarmeriji.

Celu galeriju slika pogledajte OVDE