Њ.К.В. Принцеза Катарина посетила је 4. априла 2016.  Краљево и Општој болници „Студеница“ поклонила путнички аутомобил Фиат 500 Л, вредан 10.350 евра, који је купљен захваљујући хуманитарној организацији Лајфлајн Канада која је под покровитељством Принцезе Катарине, а који ће намењен за потребе службе онкологије. Чланови Градског одбора Краљево и управе Удружења дочекали су Принцезу Катарину и приликом ове посете.

Након болнице,  Принцеза је била на састанку са градоначелником Краљева, г. Томиславом Илићем, где је презентован заједнички пројекат професора Машинског факултета Краљево, др Златана Шошкића и члана пројектног тима Извршног одбора Удружења, г. Срђана Ћосића, о формирању Краљевске школе и Краљевског универзитета у Краљеву. Након састанка, ГО Краљево је у сали Општине уприличио коктел.

У Општој болници “Студеница” Принцезу Катарину дочекали су градоначелник Краљева г-дин Томислав Илић и директор Општe болницe „Студеница“ др Зоран Мрвић коме је Њено Краљевско Височанство и званично уручила аутомобил који ће служити за превоз свих пацијената којима је потребна терапија.

Принцеза Катарине је истакла да је веома срећна што је данас у прилици да Општој болници “Студеница” уручи аутомобил и захвалила се хуманитарној организацији Лајфлајн Канада која је под њеним покровитељством на ангажовању у овом пројекту.

“На хуманитарној донаторској вечери успели смо да прикупимо новац за шест путничких аутомобиле које ћемо донирати болницама у Србији. Знам колико имате проблема и колико вам је помоћ потребна. Желим вам да овај аутомобиле користите дуго и успешно на добробит свих ваших пацијената” – истакла је Принцеза Катарина.

PK Kraljevo (7)

Њено Краљевско Височанство посетила је и малишане на одељењу педијатрије и даривала их је играчкама, како би им мало увеселила дане које проводе у болници.

Принцеза Катарина је и до сада помагала Здравствени центар у Краљеву дониравши им једно санитетско возило, један инкубатор, 200 душека и постељину.

Након обиласка Општe болницe, у пратњи своје сестре, г-ђе Бети Румелиотис, Принцеза Катарина посетила је и Градску кућу у Краљеву, где се састала са директорима јавних предузећа и представницима Удружења Краљевина Србија из Краљева са којима је разговарала о томе како би сви заједно, удруженим снагама у овим тешким временима могли да помогнемо Краљеву и грађанима Краљева.

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ

ТВ прилози:

Регионална телевизија Краљево ЛИНК

телевизија КА ЛИНК

портал Круг ЛИНК