Чланови Удружења Краљевина Србија у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Србије посетили су 20. и 21. јула 2013. године Косово и Метохију и том приликом, а у част рођендана Патрона Удружења, испоручили хуманитарну помоћ српском живљу у Великој Хочи, Звечану и Призрену, коју су за свој народ на Косову и Метохији обезбедили Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II и Принцеза Катарина са члановима Удружења Краљевина Србија.

 [slideshow id=38]

Помоћ се састојала од прехрамбених производа у виду брашна, уља, тестенина, шећера, конзервиране хране,  кућне хемије и средстава за личну хигијену, као и велике количине одеће.

У оквиру своје треће званичне посете Косову и Метохији, чланови Удружења Краљевина Србија посетили су Високе Дечане, Пећку патријаршију, Свете Архангеле код Призрена, Призренску богословију, Саборну цркву у Призрену, манастир Богородица Љевишка, Грачаницу и манастир Бањска код Звечана, Велику Хочу и Косовску Митровицу.

Српском народу и монаштву на Косову и Метохији неопоходна је наша помоћ и не смемо заборавити на њих ни једног тренутка. Они су чувари наше историје, традиције и културе, и ми не смемо дозволити себи да на њих не мислимо и да им не помажемо.

Хуманитарну акцију је поред Њ.К.В. Престолонаследника Александра II подржао и велики број наших грађана широм земље, као и највећи појединачни дародавац компанија „Житопромет“ из Сенте.

Удружење Краљевина Србија изражава велику захвалност Канцеларији за Косово и Метохију на изузетној сарадњи у заједничким акцијама пружања помоћи српском народу на Косову и Метохији.