У организацији Удружења Краљевина Србија Француска, у цркви Светог Саве у Паризу је 28. и 29. марта одржана промоција пројекта „У име народа!“, који говори о комунистичкој репресији у Србији од 1944. до 1953. “

    

0

У субуту 28. марта је у вечерњим часовима пред више од стотину посетилаца одржана трибина на којој су поред аутора и координатора пројекта, историчара др Срђана Цветковића и госпође Зорице Маринковић, узели учешће и г-дин Ненад Стојановић, председник Удружења Краљевина Србија Француска (у својству домаћина и организатора), потом професор Бошко Бојовић са Сорбоне, професор Алексис Троуде са Сорбоне, г-дин Срђан Јовановић, унук дисидента Драгољуба Јовановића и г-дин Бранислав Јеринкић, потомак једне од жртава комунистичког терора. Окупљени су имали и посебну част да има се обрати и Њ.К.В. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић.

4

Скупу је присустовао и амбасадор Србије при УНЕСКО-у, г-дин Дарко Танасковић, као и саветници министра при Амбасади БиХ, као и доста српских интелектуалаца из Париза, међу којима и господа Властимир Станисављевић, Саша Мићковић, Никола Шуица, као и други подједнако уважени и драги припадници наше дијаспоре.

Посебну част овој промоцији својим присуством је указао и господин Александар Тешић – Чаруга, борац Југословенске војске у Отаџбини током Другог светског рата.

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/aKZdYW