Удружење Краљевина Србија се одазвало позиву наших пријатеља из Равногорског покрета и на Марковдан, 8. маја 2016. смо присуствовали прослави коју Равногорски покрет традиционално организује у знак сећања на дан када је пуковник Драгољуб Дража Михаиловић дошао на Равну гору и први у поробљеној Европи подигао устанак против нацистичког зла.

Делегацију Удружења Краљевина Србија су предводили г. Марио Мајсторовић, председник Удружења, г. Урош Парезановић, генерални секретар Извршног одбора, г. Милан Алексић, координатор Извршног одбора за Рашки округ и г. Саша Станисављевић, председник Општинског одбора Смедеревска Паланка, а присутни  су били и чланови ОО Смедеревска Паланка.

У званичном делу церемоније, господин Мајсторовић је окупљенима причитао писмо нашег патрона, Њ.К.В. Престолонаследника Александра.

Ravna gora

Свечаност је отпочела Светом Литургијом у цркви на Равној гори,  да би потом уследило окупљање јединица и формирање ешалона припадника Равногорског покрета. Након парастоса жртвама нацистичког и комунистичког терора на гробу Крсте Кљајића, и обраћања председника Равногорског покрета и гостију из дијаспоре, уследио је богат културно уметнички програм.

Честитамо нашој браћи из Равногорског покрета на одлично организованој прослави и на чувању успомене на бесмртног ђенерала Дражу и његове борце!

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ