Udruženje Kraljevina Srbija se odazvalo pozivu naših prijatelja iz Ravnogorskog pokreta i na Markovdan, 8. maja 2016. smo prisustvovali proslavi koju Ravnogorski pokret tradicionalno organizuje u znak sećanja na dan kada je pukovnik Dragoljub Draža Mihailović došao na Ravnu goru i prvi u porobljenoj Evropi podigao ustanak protiv nacističkog zla.

Delegaciju Udruženja Kraljevina Srbija su predvodili g. Mario Majstorović, predsednik Udruženja, g. Uroš Parezanović, generalni sekretar Izvršnog odbora, g. Milan Aleksić, koordinator Izvršnog odbora za Raški okrug i g. Saša Stanisavljević, predsednik Opštinskog odbora Smederevska Palanka, a prisutni  su bili i članovi OO Smederevska Palanka.

U zvaničnom delu ceremonije, gospodin Majstorović je okupljenima pričitao pismo našeg patrona, Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra.

Ravna gora

Svečanost je otpočela Svetom Liturgijom u crkvi na Ravnoj gori,  da bi potom usledilo okupljanje jedinica i formiranje ešalona pripadnika Ravnogorskog pokreta. Nakon parastosa žrtvama nacističkog i komunističkog terora na grobu Krste Kljajića, i obraćanja predsednika Ravnogorskog pokreta i gostiju iz dijaspore, usledio je bogat kulturno umetnički program.

Čestitamo našoj braći iz Ravnogorskog pokreta na odlično organizovanoj proslavi i na čuvanju uspomene na besmrtnog đenerala Dražu i njegove borce!

Celu galeriju slika pogledajte OVDE