Чланови Удружења Краљевина Србија из целе Србије обележили су Дан државности Србије, Сретење Господње , 15. фабруара 2021. у Орашцу и на Опленцу.

Чланови Удружења су у Храму у Орашцу присуствовали Светој архијерејској Литургији, коју је служио Његово Преосвештенство  Епископ шумадијски г. Јован, а потом су се поклонили сенима Врховног Вожда Карађорђа и његових јуначких устаника у Марићевића јарузи где су нам се придружили чланови Равногорског покрета.

Свечаност је настављена на Опленцу, где је у Храму Светог Ђорђа служен помен Вожду Карађорђу а потом је обављена Државна церемонија полагања венаца на вечну кућу родоначелника династије Карађорђевић.

Председник Удружења Краљевина Србија г.Саша Шушић се уз чланове Крунског савета г.Владана Живуловића и Зорана Живановића нашао у делегацији која је положила венац Његовог Краљевског Величанства Престолонаследника Александра на одар његовог славног претка.

Венце на гроб Вожда Карађорђа, који је 1804. године запалио искру слободе,  испред Владе Републике Србије положила је Дарија Кисић Тепавчевић – министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања а венце су положили и Принц Михаило Карађорђевић, представници Војске Србије, управник Задужбине Краљ Петар I г.Драган Рељић, председници општине и Скупштине општине Топола г.Игор Петровић и г.Миодраг Миловановић, чланови Удружења Краљевина Србија као и друге бројне делегације.

У својој честитки грађанима Србије поводом Дана државности ЊКВ Престолонаследник Александар  је истакао :

„Поводом Дана Сретења Господњег, Дана државности Србије, који обележавамо 15. фебруара као спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године дигнут Први српски устанак, и дан када је у Крагујевцу 1835. године објављен први Устав Кнежевине Србије, грађанима Србије упућујем срдачне честитке и најбоље жеље.

Данас славимо слободу и независност Србије, државе у којој се свакодневно унапређују демократски принципи и људска права. Дан државности је дан када обележавамо прошлост, али и припремамо и славимо будућност Србије.

Уз сећање на Сретење 1804. године и са жељом да увек славимо овај дан као уједињени грађани Србије и целог света, честитам вам наш велики празник. Живела Србија!“