Градски одбор (ГО) Удружења Краљевине Србије (КС) у Новом  Саду, на челу са председником одбора господином Николом Грбићем, распушта се одлуком Извршног одбора овог Удружења.

Истовремено, свим функционерима Градског одбора Удружења Краљевине Србије у Новом Саду, престају мандати за даљи рад и учешће у овом одбору.

Одлука о именовању повереника КС за Нови Сад, биће донета накнадно.

Осим резултата рада новосадског Градског одбора, који су испод очекиваних, Извршни одбор Краљевине Србије закључује да је господина Никола Грбић путем својих јавних објава на друштвеној мрежи Фејсбук током изборе кампање, као и непосредно по завршетку изборног процеса, у више наврата на омаловажавајући и увредљив начин говорио о Патрону удружења, износећи мишљења и ставове у вези Краљевске породице и Патрона нашег Удружења, Њ.К.В. Престолонаследника Александра.

Како се новосадски Градски одбор КС као првостепени дисциплински орган, није оградио од делања господина Николе Грбића на друштвеној мрежи Фејсбук, распуштен је у целини, и ускоро ће се наћи нова кадровска решења. 

У одлуци Извршног одбора КС, наводи се да је против господина Николе Грбића на предлог председника удружења а пред овим истим органом покренут дисциплински поступак, и исти се обавезује да у року од 8 ( осам ) дана од пријема ове одлуке, надлежном координатору достави печат Градског одбора, заставу Удружења, као и сву осталу документацију Удружења која се налази у новосадском Градском одбору. Достављање се може извршити лично или препорученом пошиљком на адресу Булевар ослобођења 83/А, 11010 Београд.

Поводом распуштања ГО КС у Новом Саду, Извршни одбор Удружења Краљевине Србије, између осталог наводи да је на овај начин дошло до удаљавања од основних идеја и начела, на којима је Удружење основано и постоји, као и да није пронађена могућност за превазилажење ове ситуације.