На једном од најмасовнијих стратишта,код спомен-крста у близини јаме Понор,у фочанској мјесној заједници Миљевина 28.06.2020. године на Видовдан служен је помен за више хиљада припадника ЈВуО,које су партизани убили у мају 1945.године.

По завршетку Другог свјетског рата, Понор код Миљевине је једно од највећих стратишта српских родољуба,који су мобилисани крајем 1944.године из Шумадије,ваљевског и мачванског краја.Према податцима УДБЕ,на подручју Фоче и Калиновника убијено је 9000 људи, углавном голобрадих младића,док процјене новијих истраживача помињу 10000 до чак 25000 убијених.

Деценијама након Другог свјетског рата,стрељање младих краљевих војника у Миљевини било је табу тема,а њихова имена завођена су у архиве у Србији под шифром “ нестао у Босни“.Јама Понор је после Другог свјетског рата затрпана јаловином из оближњег Рудника.Овогодишњем помену присуствовали су и чланови Повереништва Удружења „Краљевина Србија“ Фоча.Помен су организовали општинска Борачка организација Фоча и црквена општина Миљевина.