Gradski odbor (GO) Udruženja Kraljevine Srbije (KS) u Novom  Sadu, na čelu sa predsednikom odbora gospodinom Nikolom Grbićem, raspušta se odlukom Izvršnog odbora ovog Udruženja.

Istovremeno, svim funkcionerima Gradskog odbora Udruženja Kraljevine Srbije u Novom Sadu, prestaju mandati za dalji rad i učešće u ovom odboru.

Odluka o imenovanju poverenika KS za Novi Sad, biće doneta naknadno.

Osim rezultata rada novosadskog Gradskog odbora, koji su ispod očekivanih, Izvršni odbor Kraljevine Srbije zaključuje da je gospodina Nikola Grbić putem svojih javnih objava na društvenoj mreži Fejsbuk tokom izbore kampanje, kao i neposredno po završetku izbornog procesa, u više navrata na omalovažavajući i uvredljiv način govorio o Patronu udruženja, iznoseći mišljenja i stavove u vezi Kraljevske porodice i Patrona našeg Udruženja, Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra.

Kako se novosadski Gradski odbor KS kao prvostepeni disciplinski organ, nije ogradio od delanja gospodina Nikole Grbića na društvenoj mreži Fejsbuk, raspušten je u celini, i uskoro će se naći nova kadrovska rešenja. 

U odluci Izvršnog odbora KS, navodi se da je protiv gospodina Nikole Grbića na predlog predsednika udruženja a pred ovim istim organom pokrenut disciplinski postupak, i isti se obavezuje da u roku od 8 ( osam ) dana od prijema ove odluke, nadležnom koordinatoru dostavi pečat Gradskog odbora, zastavu Udruženja, kao i svu ostalu dokumentaciju Udruženja koja se nalazi u novosadskom Gradskom odboru. Dostavljanje se može izvršiti lično ili preporučenom pošiljkom na adresu Bulevar oslobođenja 83/A, 11010 Beograd.

Povodom raspuštanja GO KS u Novom Sadu, Izvršni odbor Udruženja Kraljevine Srbije, između ostalog navodi da je na ovaj način došlo do udaljavanja od osnovnih ideja i načela, na kojima je Udruženje osnovano i postoji, kao i da nije pronađena mogućnost za prevazilaženje ove situacije.