Поводом све учесталијих напада на друштвеним мрежама, претњи и застрашивања упућених појединим председницима локалних одбора, изношења лажи и клевета на рачун истакнутих чланова, Удружење Краљевина Србија издаје следеће саопштење.

   

Позивамо све чланове, симпатизере и поштоваоце свега онога што смо до сада урадили и постигли, да не реагују на претње, да не верују лажним натписима, оптужбама, клеветама и инсинуацијама, како на локалу, тако и генерално, које долазе баш у овом тренутку када се спремамо за реализацију највећег подухвата, кључног за остварење коначног циља!

Овај начин напада, оптужби и омаловажавања је опште и добро позната техника уништавања рада организација и људи која траје већ више од 30 година. На овај начин су осујећени сви ранији покушаји борбе за поновно успостављање монархије у нашој земљи, стављањем људи на стуб срама, неоснованим оптужбама за малверзације, нападима на породични живот, а овим техникама се већ више од две деценије блати и ниподаштава рад Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Краљевског дома, чиме се тежи да се рејтинг монархије у јавности увек држи на нижем нивоу.

Сада је то потпуно промењено, симбиозом хуманитарног рада Краљевског дома и активностима Удружења на промовисању идеје уставне парламентарне монархије, тако да према најновијем истраживању, преко 39 % популације јесте за монархију, док је 2000. тај број био тек око 15 %. Удружење је у претходном периоду реализовало 837 промотивних активности којима је грађанима приближило идеју коју носи, спровело 236 хуманитарних акција помоћи појединцима, породицама и институцијама у потреби, као и нашем страдалном становништву на Косову и Метохији. Наши чланови провели су у просеку 780 радних сати годишње у помоћи хуманитарним фондацијама Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине у реализацији догађаја и дистрибуцији помоћи широм наше земље.

Апелујемо на све вас да и у месецима који следе будете чврсти и постојани и да не дозволите да било каквe манипулације, неистине и клевете, пласиране по добро опробаним рецептима, поремете ваше залагање! Будите достојанствени, онакви какви прави репрезенти Круне увек морају бити! Не дозволите да вас својим провокацијама спусте на ниво ријалити програма!

Рад Удружења Краљевина Србија је јаван, транспарентан, са сталним извештајима који се подносе лично Њ.К.В. Престолоналсенику Александру! Његово Величанство је свакодневно упознато са радом Удружења и са свим одлукама које се доносе, што је и у складу са Статутом Удружења Краљевина Србија, чије се одредбе поштују на свим нивоима деловања.

Сви чланови требају да се поносе чињеницом да су носиоци ордена Светог Саве, којим нас је Круна одликовала, и да се понашају у складу са тиме. Треба да буду поносни својом Декларацијом, којом су утрли пут обнови монархије и изнели конкретан план и програм које нико пре њих није и који се неће зауставити до реализације истог!

Нећемо дозволити да се понови прича у којима су ранији покушаји обнове монархије пропали, јер су надвладале поделе! Нећемо дозволити да се комунистички рецепт уношења неслоге међу монархисте опет примени! Као што и речи наше химне говоре, сада су нам слога и јединство најпотребниjи!

Против оваквих и сличних лажних оптужби и клевета као и претњи, правни тим Удружења ће се борити искључиво законским средствима, пред надлежним државним органима како у Србији тако и у иностранству, не на друштвеним мрежама!

Наш рад, дела, уверење и пожртвованост служе на понос нашој идеји, а ми добро знамо, ма колико је тежак пут пред нама, као што су и наши преци знали, шта се све може кад се то чини са вером у Бога, за Краља и отаџбину.

Живео Краљ, живела Краљевина Србија!

   

slide1a