У недељу 26. јануара 2014, Општински одбор Велика Плана Удружења Краљевина Србија угостио је у свом граду Извршни одбор и представнике других Градских и Општинских одбора и повереништава Удружења.

 

[slideshow id=101]

Скуп је почео у 13 часова код споменика Њ.В. Краља Петра Првог, где су в.д. председник Удружења, господин Јевђа Јевђевић, и председник Извршног одбора, господин Марио Мајсторовић, положили венац на споменик Краљу Ослободиоцу. Овај догађај су пропратиле и локалне телевизије – ТВ Плана и ТВ Лаки.

Након тога, гости су обишли манастир Покајницу. Цркву брвнару посвећену преносу моштију Светог Николе је 1818. године уз новчану помоћ Кнеза Милоша Обреновића и прекљињање Књегиње Љубице подигао кнез смедеревске нахије Вујица Вуличевић, у знак покајања због убиства свог кума Врховног Вожда Карађорђа, а у близини самог места на коме се овај крвави чин одиграо. Црква је у манастир претворена 1954. године.

Након обиласка прешло се на радни део програма, у оквиру кога је одржан састанак Извршног одбора коме су присуствовали и представници локалних одбора Удружења.

Захваљујемо се Општинском одбору Велика Плана, који се показао као одличан домаћин овог скупа!