29. новембра 2014. на Белом двору одржана је VIII редовна изборна скупштина Удружења Краљевина Србија.

    

Skupstina KS1

Свечани део седнице је отворен молитвом Господњом и химном Боже правде у извођењу малишана из дечијег црквеног хора „Острог“ из Нових Бановаца.

Потом је прочитано поздравно писмо Патрона Удружења, Њ.К.В. Престолонследника Александра II. Како Њихова Краљевска Височанства због претходних обавеза нису тренутно у земљи, Патрон је овим путем поздравио 81 делегата из свих одбораи повереништава Удружења и пожелео им срећан и успешан рад. Писмо је прочитао изасланик Пресолонаследника Александра и члан Удружења, господин Никола Станковић.

 a (1)

Након тога, скупштину су поздравили чланови саветодавних тела Круне, господа Предраг Марковић и Ђурђе Нинковић, који су на поклон од Удружења добили репринт књиге „Наш Краљевски дом“. Они су се обратили делегатима говорећи им о важности постојања Удружења, смислу њиховог рада и залагања, као и о предностима монархистичког државног уређења у односу на републичко државно уређење.

Потом је емитован филм о активностима Удружења у претходном периоду, да би се затим делегатима обратио досадашњи председавајући Управног већа, господин Марио Мајсторовић, који је поднео извештај о учињеном у претходном периоду.

 a (28)

У даљем току свечаног дела, истакнутим одборима и појединцима су уручене захвалнице. За посебан допринос у раду Удружењу награђени су ГО Суботица, ОО Велика Плана, ОО Ариље, ГО Крушевац и повереништво Француска као и господа Саво Ждеро, потпредседник ИО за Западну Србију, Дејан Благојевић, потпредседник ИО за Источну Србију, Милан Алексић, координатор за Рашки округ и Урош Парезановић, генерални секретар ИО. Похваљени су и чланови Краљеве омладине, и то: госпођице Наташа Реџић и Николија Живановић и господа Алекса Шуковић, Никола Плавшићи Александар Брадић.

Свечани део је завршен пројекцијом промотивног спота Удружења „Да нам и будућност буде славна, који можете погледати на нашем Јутјуб каналу: https://www.youtube.com/watch?v=dUDTCiSVfSo

 Skupstina KS12

Потом се прешло на радни део седнице у коме је изабрано ново руководство Удружења Краљевина Србија.

За председника Удружења изабран је господин Марио Мајсторовић.

Чланови Управног одбора су: госпођице Бранислава Драгутиновић, шеф ПР и маркетинг тима и Јелена Будимировић, генерални секретар Удружења, и господин Стефан Милановић, председник Краљеве омладине.

Изабран је и председник Извршног одбора Удружења, а ту функцију ће као и до сад обављати господин Саша Шушић.

Надзорни одбор ће сачињавати господа Жељко Љубанић, Драган Матовић и Саво Стевановић.

Статутарну комисију чине господа проф. др Зоран Јеротијевић, Милош Павковић и Александар Ранковић.

a (22)

Након тога, изнети су предлози и смернице о будућим активностима Удружења, као и планови за наредни период, и вера да ћемо сваким даном бити све ближи нашем коначном циљу – васпостављању Краљевине Србије!

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/VztsAm

О скупштини Удружења прочитајте и на сајту Краљевске породице: https://goo.gl/Ch6ytR