У суботу, 31. јануара у препуној свечаној сали цркве Светог Саве у Паризу одржана се свечана скупштина повереништва Удружења Краљевина Србија за Француску.

    

Francuska

У свечаном делу скупштине, присутнима се обратио председник Удружења, господин Марио Мајсторовић, који је поздравио окупљене, говорио им о раду и активностима Удружења, као и о потреби за васпостављањем уставне парламентарне монархије у Србији и свим предностима монархистичког државног уређења. Након господина Мајсторовића, присутнима се обратио и потпредседник Извршног одбора за Западну Србију, ђакон Саво Ждеро. У оквиру уводног дела емитовани су и промотивни спот и филм о активностима Удружења у претходних пет година постојања.

У радном делу скупштине изабрана је управа Удружења Краљевина Србија Француска и то: господинНенад Стојановић,председник; г-дин Александар Костадиновић, потпредседник за културу; г-дин Иван Николић, потпредседник за сарадњу са француским институцијама; г-дин Владан Јокић, потредседник за сарадњу са црквом и госпођа Далиборка Стојановић, секретар и благајник.

У даљем току седнице, новоизабрани председник Удружења Краљевина Србија у Француској, господин Ненад Стојановић је упознао присутне са планираним активностима за 2015.

 Francuska 2

Честитамо нашим саборцима из Француске уз искрене жеље да наставе успешан рад на остварењу нашег циља – васпостављању Краљевине Србије!

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни на линковима: https://goo.gl/s1ojEi и https://goo.gl/hWrOHE