Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина 6. априла 2017. свечано су отворили овогодишњи васкршњи базар рукотворина жена избеглица и деце са посебним потребама. Отварању су присуствовали и представници управе Удружења Краљевина Србија, господа Марио Мајсторовић, председник, Андрија Шошић, члан Управног одбора и Урош Парезановић, председник Извршног одбора, а канцеларији Двора у организацији свечаности су помогли чланови Удружења.

   

Отварању Базара у ТЦ Стадион присуствовали су и др Ненад Иванишевић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, г-ђа Беатрис Грозданић, специјални саветник за хуманитарна питања у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, г. Владимир Цуцић, комесар Комесаријата за избеглице и мигранте Републике Србије, представници дипломатског кора, као и бројне званице из културног и јавног живота Србије.

„Велико ми је задовољство да вас поздравим на традиционалном празничном васкршњем базару и да захвалим управи ТЦ Стадион што су нам омогућили да базар организујемо у овом лепом простору. Имате прилику да видите и уживате у предивним рукотворинама које су направиле креативне жене и њихова удружења. Ове даме су биле приморане да напусте сигурност својих домова и створе алтернативни живот далеко од својих кућа, а ове године имамо и децу из два дома за незбринуту децу из Панчева и Ветерника. Израдом рукотворина, ове жене су издржавале своје породице у најтежим временима, а сав приход од базара намењен је подршци овим женама и њиховим удружењима. Молим вас, обавестите своје пријатеље и родбину о васкршњем базару и позовите их да дођу и виде рукотворине. Веома сам срећна што деца са посебним потребама такође излажу своје радове овде. Желим свима много успеха и захваљујем на великој подршци. Христос воскресе, срећан вам предстојећи Васкрс“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине дуги низ година организује хуманитарни васкршњи базар са жељом да помогне расељеним, избеглим и социјално угроженим лицима. У овогодишњем базару учествује више од 40 жена из свих крајева Србије, као и домови за децу из Панчева и Ветерника, а сав приход од продаје намењен је за помоћ овим угроженим групама.

   Vaskrsnji bazar 2

   

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ