Чланови Удружења Краљевина Србија су својим радом помогли организацију и реализацију традиционалних Божићних пријема за децу у Белом Двору.

   

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар, Принцеза Катарина и Принц Наследник Петар били су 5. јануара 2016. у Белом Двору домаћини традиционалних Божићних пријема за преко 1200 малишана без родитељског старања.

Деца без родитељског старања, ромска деца, деца избеглице и деца са инвалидитетом, старости од три до дванаест година, из домова и удружења широм Србије, имала су прилику да се радују Божићу заједно са Њиховим Краљевским Височанствима у Белом Двору. Његово Преосвештенство Владика топлички Г. Арсеније објаснио је деци прави смисао Божића и његов значај.

„Бели Двор и Краљевски Двор нису само наша кућа, то је кућа свих Вас, и сви ми овде заједно чинимо једну велику породицу“ – истакла је Принцеза Катарина која ће на дан Божића, 7. јануара, традиционално посетити све дечије болнице у Београду како би малишанима који се тренутно у њима лече увеселила празник који проводе у болници дарујући им божићне пакетиће и играчке.

У току дана одржана су три пријема на којима су деца уживала у дивним поклонима и Деда Мразу, Божићном музичком програму, извођењу хора Епархије шабачке „Свети Јован Златоусти“, наступу балерина из Студија „М“ и аниматорима из ансамбла „Чигра“.

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ