Članovi Udruženja Kraljevina Srbija su svojim radom pomogli organizaciju i realizaciju tradicionalnih Božićnih prijema za decu u Belom Dvoru.

   

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar, Princeza Katarina i Princ Naslednik Petar bili su 5. januara 2016. u Belom Dvoru domaćini tradicionalnih Božićnih prijema za preko 1200 mališana bez roditeljskog staranja.

Deca bez roditeljskog staranja, romska deca, deca izbeglice i deca sa invaliditetom, starosti od tri do dvanaest godina, iz domova i udruženja širom Srbije, imala su priliku da se raduju Božiću zajedno sa Njihovim Kraljevskim Visočanstvima u Belom Dvoru. Njegovo Preosveštenstvo Vladika toplički G. Arsenije objasnio je deci pravi smisao Božića i njegov značaj.

„Beli Dvor i Kraljevski Dvor nisu samo naša kuća, to je kuća svih Vas, i svi mi ovde zajedno činimo jednu veliku porodicu“ – istakla je Princeza Katarina koja će na dan Božića, 7. januara, tradicionalno posetiti sve dečije bolnice u Beogradu kako bi mališanima koji se trenutno u njima leče uveselila praznik koji provode u bolnici darujući im božićne paketiće i igračke.

U toku dana održana su tri prijema na kojima su deca uživala u divnim poklonima i Deda Mrazu, Božićnom muzičkom programu, izvođenju hora Eparhije šabačke „Sveti Jovan Zlatousti“, nastupu balerina iz Studija „M“ i animatorima iz ansambla „Čigra“.

Celu galeriju slika pogledajte OVDE