Београд, 02.05.2015. – Градски одбор Београд Удружења Краљевина Србија, одржао је треће квалификационо вече такмичења у беседништву, у просторијама седишта Удружења, у Влајковићевој 4.

   

besede (1)

Треће квалификационо вече отпочело је интонирањем химне Боже правде у извођењу појачког састава „Дамаскин“.

У име организатора и домаћина, испред Градског одбора Беград Удружења Краљевина Србија обратио се председник одбора, г-дин Милош Павковић, који је том приликом истакао да је Удружење основала група студената Београдског универзитета 2008. године и једино је монархистичко удружење под покровитељством Престолонаследника Александра. Данас, Удружење броји преко 11 000 чланова у више од 50 одбора широм Србије и дијаспоре и има за циљ обнову уставне парламентарне монархије у Србији, али исто тако значајан делокруг рада представља културна и просветна у оквиру које се и одржава ово такмичење.

besede (4)

Такмичење у беседништву се састоји из квалификација и финала које ће, након три квалификационе вечери, бити одржано 10.05.2015. године на Белом Двору са почетком у 14 часова.

Треће квалификационе вечери учешће је узело девет такмичара, студената Правног факултета Универзитета у Београду, Православно богословског факултета Универзитета у Београду као и ученика Прве београдске гимназије, Осме београдске гимназије и Тринаесте београдске гимназије.

У оквиру културно уметничког програма, посебан тон су вечери дали представници етно групе „Слободни стругари“ као и појачки хор „Дамаскин“.

besede (5)

Одлуком жирија у саставу: Г-ђа Сузана Лукић, глумица, г-ђа Јасна Божић, новинарка и г-дин Љубиша Јовановић, професор, у финалу ћемо имати прилике да поново чујемо беседе такмичара Сање Лакић, Ненада Обрадовића, Ђорђа Кишића, Петра Колашинца и Луке Павловића .

Наступ етно групе „Слободни стругари“ послушајте на нашем Јутјуб каналу: https://www.youtube.com/watch?v=HI9H9-0PpZc&feature=youtu.be

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/U18A56